Etablering av stiftelse, nye samarbeid og Oslo tur (2010)

2010 innleder vi med å invitere fargespillerne og deres familier til “kulturkurs”. Når over 20 nasjoner skal organiseres i et felles prosjekt, er det mange situasjoner og misforståelser, bunnet i kulturforskjeller, som kan dukke opp på veien, som f. eks. dette med tid. Når vi skal møtes til øvinger for eksempel, kommer gjerne noen 1 time før de skal mens andre kommer 1 time etter. Det ble en utrolig trivelig dag med mye komikk etter hvert som historier kom frem og kulturforskjeller ble belyst. Det å dele et måltid når man treffes står helt sentralt i mange kulturer. Fargespillerne disket opp med de lekreste retter fra alle verdenshjørner.

Vi begynner å bevege oss mer i regionen utenfor Bergen med forestillinger bl.a. på Stord og i Austrheim, samtidig som vi gyver løs på nok et samarbeidsprosjekt i likhet med de foregående i Førde og på Voss. Denne gang er det Bømlo som står for tur. Etter diverse turer til Bømlo, der vi blir kjent med nydelige barn og ungdommer fra asylmottak og skoler, lager vi sammen en fantastisk forestilling, “Fleire Farger på Bømlo” i Bømlo Kulturhus på Bremnes.

Juni måned kommer og Bergen får Bybane. Dette markeres med et storslått åpningsshow på Festplassen med bl.a. Fargespill.

Vi fortsetter å spille Flere Farger utover høsten med bl.a. to skoleforestillinger i Grieghallen og forestillinger i Peer Gynt Sal. En opplevelse var når Nygård skole feiret jubileum og inviterte alle elever og ansatte til forestilling med Fargespill i Grieghallen. 1500 mennesker i salen fordelt på 40 nasjoner pluss 25 nasjoner på scenen. En energi og stemning vi sjelden har sett maken til.

6. november gjester vi Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika i regi av Rikskonsertenes Oslo World Music Festival. Med oss over fjellet har vi en delegasjon fra Bergen Kommune med byrådsleder Monica Mæland i spissen. I forkant av forestillingen holder vi foredrag om prosjektet for spesielt inviterte, og kulturminister Anniken Huitfeldt åpner det hele.

Så langt har over 60.000 mennesker sett Fargespill.