Galla og Kongegave (2007)

Året åpner med opptreden under Kongeparets 70-årsdager i Oslo Rådhus. Lille Hsa mu kar fra Burma åpner den store Gallakonserten alene på scenen med Geirr Tveitts ”Ve no velkommen med Æra” før resten av Fargespillgjengen entret scenen til afrikanske rytmer og kurdisk/persisk dans. Vi hadde også flere både eventoppdrag og fulle forestillinger i løpet av året. Av høydepunkt kan nevnes Festspillutgaven av Fargelys i en fullsatt Peer Gynt sal. Torkild Baden i NRK.no anmeldte forestillingen:

«En slik presentasjon viser hvilken enorm kulturell ressurs det ligger i innvandrerne. Hvis integreringsprosessen er blant det norske samfunnets største utfordringer, er kanskje det viktigste redskapet nettopp her: å frigjøre de unike kunstneriske uttrykk i en prosess som både gir identitet for fortiden og fellesskap for fremtiden. Derfor blir ”Fargelys” kanskje Festspillenes viktigste forestilling»

Kongegave

Fargespill/Fargelys var i 2007 nominert for den beste kulturproduksjonen gjennom Den kulturelle skolesekkens egen pris “Gullsekken”.