Musikkvideo!

I mai 2014 lanserte Fargespill sin aller første musikkvideo!

Sangen er en kobling mellom sangen “Oromiyaa” og folkesangen “Kråkevisa”.

Teksten i «Oromiyaa» er en kjærlighetserklering til områder i Oromia, en region i Etiopia. Teksten beskriver ulike plasser i Oromia, og er for Gutu Abera, som kom med sangen en vakker låt som viser til skjønnheten i det område han kommer fra. Samtidig er sangen politisk ladet, fordi den opptrer i sammenheng med oromisk kamp for innflytelse og selvstendighet i Etiopia, og den kan tolkes som en provokasjon mot andre folkegrupper i Etiopia og det fellesetiopiske prosjektet.

«Kråkevisa» er en middelalderballade. Denne versjonen er fra Hardanger, og det finnes flere andre varianter i Norge og Danmark. Sangen handler om en mann som tar livet av en kråke. I videoen presenteres bare to vers, men det er mange flere som handler om hvilke fine ting man kan lage av en kråke: tolv par sko av skinnet, reip av tarmene og møkkagrep av føttene. Sangen er sannsynligvis oppstått som en hån til kirken, som i Middelalderen skulle ha en del av det befolkningen tjente eller produserte.

Danserne i videoen viser tradisjonell etiopisk skulderdans, norsk folkedans samt tradisjonell afghansk, ugandisk, pakistansk og colombiansk dans.

(Anbefaling: Se den i fullversjon:)

Produsert av Blinkfilm

Foto header: Øyvind Toft