Kommende forestillinger

«A kiss for all the World» – Ekstraforestilling 13.november kl. 18.00 i Grieghallen.

Hvordan klinger toner fra Beethovens «Ode til gleden» i møte med bevegelsene og stemmene til 80 barn og unge med røtter fra hele verden?

 

Det Norske Kammerorkester har invitert Fargespill til å utforske hvilke musikalske fellesnevnere den klassiske symfonimusikken har med hip hop, konnakol eller rytmer fra Uganda, Colombia, Rwanda og Marokko.

 

Med respektfull nysgjerrighet har Fargespill danset og sunget seg gjennom Beethovens verk, plukket den fra hverandre og satt den sammen igjen med blant annet rap, afrobeat og musikken til en tyrkisk diva.

 

Helt siden første fremførelse, for over 200 år siden, har Beethovens 9. symfoni blitt brukt i spesielle anledninger og vært et symbol på såkalte «vestlige verdier». «Ode til gleden» har fått stempelet «Europas nasjonalsang».
 
«A kiss for all the world» er en historie om dagens Europa, som kun kan fortelles av akkurat de ungdommene som står på scenen. Resultatet av Fargespills møte med DNKs strykekvartett er Beethoven slik du aldri har hørt ham før. Det er et kyss til hele verden, som binder fortiden, nåtiden og fremtiden sammen.