Festspillene 2016!

Endelig er det tid for oss å returnere til Festspillene i Bergen, og denne gangen har vi vært så heldige å få med oss selveste Kringkastingsorkesteret (KORK)! 

– Vi er grenseløst ambisiøse når vi skal kle inn og løfte frem Fargespillernes stemmer, kultur og historie. Derfor går vi for det beste; et førsteklasses symfoniorkester som har en fleksibiliteten og lekenheten som skal til for å gjøre denne konserten til en milepæl i Fargespills historie, sier Ole Hamre, en av Fargespills to kunstneriske ledere.

Med i mangfoldet er også to unge klassiske solister som spiller på instrumenter på utlån fra Dextra Musica.

En grunnleggende idé i Fargespill er at det er to element som må være tilstede for å skape sterk scenekunst: Uttrykkskraft og profesjonalitet. I Fargespill deler man på disse oppgavene. Barna og ungdommene har uttrykkskraften – en historie å fortelle gjennom sin egen kulturarv. Historien gis så profesjonelle rammer i form av kunstnerisk og teknisk personale fra øverste hylle for å løfte historien og gi den kraft.

Under Festspillene i Bergen i 2016 tas denne formelen til nye høyder ved at det mest profesjonelle som finnes i musikkens verden – et symfoniorkester av internasjonalt format –  møter det mest uttrykksfulle – 100 barn og unge fra 35 land – som sammen velter sosiale barrierer og sprenger musikalske grenser, på scenen der og da.

(Foto: Helge Hansen)