Fargespill + Real Ones!

Premieren på forestillingen “Fargespill-Real Ones” gikk av for fullt hus og med stormende jubel 15.november, og dommen i sosiale medier er et entydig HURRA!

«En kveld som formelig sprudler over av dans fra alle verdensdeler, imponerende solistopptredener og musikalsk virtuositet» meldte Einar Engelstad i Bergens Tidende. Nå klinker vi til med enda en ekstraforestilling!

Bergen er kjent for gode samarbeid og byen bobler over av kreative krefter, men ennå er det mange uutnyttede muligheter for samspill. På søken etter nye musikalske opplevelser har Fargespill og Real Ones slått kreftene sammen – et samarbeid som allerede har begeistret både publikum og presse. Premieren og ekstraforestillingene var smekkfulle, og stemningen var mildt sagt på topp. Nå er gjengen igjen klar for Grieghallen, denne gang med flere nye numre i baklommen. Du kan til og med få høre flunkende nytt, uutgitt Real Ones-materiale!

Det kommer oppsiktsvekkende mye kraftfull og nyskapende musikk fra Bergen og mange hevder det skyldes en ånd for samarbeid. Andre steder bygges det grenser mellom sjangre, generasjoner og kulturer. I Bergen sprenges det grenser – dermed møtes mennesker med forskjellig bakgrunn og kunnskap og lager ting ingen av dem kunne laget alene.

Dette bekrefter Fargespills grunnleggende ide; At møte mellom forskjeller er vår viktigste kilde til vekst og utvikling. Det handler om kraften i mangfold. Det beste som kan skje deg, om du vil lære og vokse, er at du treffer noen som ikke ligner deg. Som vet og kan noe du ikke vet og kan.

Både Real Ones og Fargespill er musikalske og sceniske suksesshistorier, men med helt forskjellige utgangspunkt. Real Ones er voksne og erfarne profesjonelle artister. Fargespillerne er barn og ungdom som enda ikke lever av musikken. Men vi møtes med en felles dedikasjon til musikken og med en felles ide om at den andres verden kan berike vår.

Fargespill har bare én historie å fortelle, historien om mulighetene som ligger i at vi er forskjellige. Denne historien kan fortelles på mange måter, men når den fortelles – når Fargespillernes sanger, danser, liv, røtter og uttrykkskraft skal rammes inn og løftes frem, er bare det beste godt nok. Og det beste i dette tilfellet heter Real Ones.

Real Ones’ lek med alt fra orientalsk- til latinamerikansk folk, samtidig som de bevarer en tydelig egen sound, gjør bandet til førstevalg av norske artister Fargespill ønsker å samarbeide med.

«Vi har alltid elsket Real Ones. Deres utemmede energi, tidløse melodier og upretensiøse stil er en perfekt match for Fargespill. De har beina på jorden, blikket på verden og hjertet i musikken, akkurat som Fargespillerne. Sånne folk vil vi gjerne leke med!» – Ole Hamre og Sissel Saue, kunstneriske ledere i Fargespill

I denne forestillingen vil vi gi Fargespillhistorien en ny dimensjon ved å forene den med Real Ones’ musikalske historie, og sammen skape en forestilling som handler om oss alle. Vi dykker ned i hverandres materiale og fargelegger hverandres musikalske og sceniske uttrykk; Numre fra Real Ones’ mangeårige katalog vil møte både gamle og nye Fargespillnumre, for så å presenteres i en ny og mangfoldig kunstnerisk ramme.

«Fargespill driver i bunn og grunn med akkurat det samme som oss. De utforsker musikk og kunst, åpent og grenseløst, fra hele verden. Og så er de fabelaktig gode. Veldig stas at vi får mulighet til å gjøre dette sammen» – Real Ones

I forestillingen «Fargespill-Real Ones» utvider vi både Fargespill- og Real Ones universet, og skaper sammen en forestilling som feirer møtet mellom forskjeller og som ingen av oss kunne laget alene.

Foto: Thor Brødreskift