FargeFest

FARGEFEST er Fargespills siste forestilling, utviklet til Festspillene i Bergen 2013. Premieren i Grieghallen var mildt sagt en stor suksess og de 1500 billettene ble revet vekk i rekordfart. Dette er Fargespills sjette produksjon, og forestillingen fokuserer på hva som skjer når forskjeller møtes:

Når Etiopisk skulderdans møter Norsk gangar. Når klappeleker fra hele verden forenes i et eneste stort polyfonisk fellesskapsmantra. Når Mogadishu møter Kollywood, afghansk 7/8 dels takt presenteres i vossabunad og fallturillturalltura møter habibi habibi, det er da blir det FargeFest!

«FargeFest» søker en emosjonell og dypt rotfestet opplevelse av at vi vandrer sammen på denne lille kulen i det store rommet, og at vi må gjøre det beste ut av det. I musikken og dansen ser vi det tydelig; Hvor åpenbart det er at vi er like og hvor berikende det er at vi er forskjellige. Forestillingen tar sikte mot å være en veiviser for hva som skjer når vi, i våre møter på tvers av kulturskiller, ser etter gull i stedet for møkk. For slik er vi mennesker skrudd sammen at det vi ser etter finner vi ofte. Det vi ikke ser etter finner vi sjelden. Og hva vi ser etter – det bestemmer vi selv.

 

  Sagt om forestillingen:

 «Fargespillet gnistrer så en ellers kresen kritiker jubler uten forbehold, for hver og en solist, og hva de har fått til i fellesskap»

(Ida Habbestad, Aftenposten)

 —

«De 1509 plassene i Grieghallen var ikke nok for å gi plass til alle som ønsket å se de dyktige barna som kombinerer sang, dans, musikk og en imponerende energi for å nærmest blåse publikum av banen med sitt show» »

(Anne Huso, Bergensavisen)

 —

«Like altbeseirende hver gang»

(Jan Landro, Bergens Tidende)

 

Foto header: Thor Brødreskift