Tusen takk til alle hverdagsheltene

Frigjøringsdagen blir – som så mye annet – helt annerledes i år. I de to siste månedene har vi opplevd de strengeste tiltakene som landet vårt har hatt i fredstid.

Noen har mistet familiemedlemmer og venner, flere har vært syke, mange redde og de fleste innestengt i ukesvis, mens helsepersonellet har stått på i stormen.

Vi har ikke kunnet omgås hverandre, gitt bestemor en bursdagsklem eller trøstet hverandre. Vi har opplevd mangel på varer i butikkene, dystopiske bilder av tomme turistfeller, folk har mistet inntekten sin og kultur ble brått til noe vi ser på gjennom en skjerm.

«Verdenskrigen» mot korona kan kanskje føles som en brøkdel av et innsyn inn i hvordan det var under unntakstilstanden som herjet i Norge da landet vårt var okkupert i fem år.

Men da friheten endelig kom den 8 mai for 75 år siden var det jubelen som smittet. Butikkene holdt stengt, men det var på grunn av glede.

Vi gleder oss til «krigen» mot korona er vunnet og har lyst til å bruke denne dagen til å si tusen takk til alle hverdagsheltene som har stått på for å holde landet vårt i gang og menneskene som bor her friske i denne perioden. Og ikke minst, en stor takk til alle de som kjempet og som ofret sine egne liv for vår alles frihet fra okkupasjon.

Gratulerer med frigjøringsdagen alle sammen!