Ole Hamre og Sissel Saue får Anders Jahres hederspris

Fargespills kunstneriske ledere vil bruke prismidlene på 250.000 kroner til å investere i unge mennesker.

«Fargespill er et unikt kulturprosjekt som i kunstnerisk uttrykk og kvalitet, innhold og organisering har engasjert bredt,» heter det fra prisutvalget, som består av Åse Kleveland, Bentein Baardson, Svein Olav Hoff, Helene Uri og Jon Gunnar Pedersen.

«De fantastiske forestillingene er kjernen i det hele, med en ramme skapt av de ypperste av profesjonelle krefter. Barn og unge står i sentrum, og gjennom sang og dans forteller de hvor åpenbart det er at vi er like, og for en berikelse det er at vi er forskjellige.»

Ole Hamre og Sissel Saue vil motta dem under utdelingen av Anders Jahres kulturpris i september.

– Det vi gjør i Fargespill, er å gi barn og ungdom anledning til å gi, sier de i en uttalelse.

– Når vi nå løftes fram på denne måten, føles det riktig å juble og takke for hederen, men vi vil bruke pengene til å løfte fram unge mennesker som har noe å gi oss. Hvordan dette skal organiseres, vet vi ikke helt – men vi er i tenkeboksen og håper på samarbeid med andre potensielle bidragsytere.

Anders Jahres kulturpris har røtter tilbake til 1990, men hedersprisen er kun utdelt tre ganger tidligere: til forfatter og kulturpolitiker Lars Roar Langslet (2011), visesanger Alf Cranner (2018) og billedhugger Nina Sundbye (2022).

Før sommeren ble det klart at årets mottakere av Anders Jahres kulturpris er scenekunstnerne Indra Lorentzen, Sverre Anker Ousdal og Jo Strømgren.

Foto: Helge Hansen og Patrick Habiyaremye
NTB