Se den her!

Gikk du glipp av «Fargespill-KORK» på NRK2? Fortvil ikke!

Forestillingen «Fargespill-KORK» under Festspillene i Bergen 2016 var en helt spesiell opplevelse for oss i Fargespill. Sprudlende musikalitet møtte det ypperste i profesjonalitet og skapte noe ingen av oss kunne klart alene. Resultatet ble vist i sin helhet på NRK2 «Hovedscenen» – søndag 30.oktober, og tilbakemeldingene har vært overveldende positive!

En grunnleggende idé i Fargespill er at to elementer må være til stede for å skape sterk scenekunst: Uttrykkskraft og profesjonalitet. I Fargespill deler man på disse oppgavene. Barna og ungdommene har uttrykkskraften – en historie å fortelle gjennom sin egen kulturarv. Historien gis så profesjonelle rammer i form av kunstnerisk og teknisk personale fra øverste hylle for å løfte historien og gi den kraft.

Under Festspillene tok vi denne formelen til nye høyder ved at et symfoniorkester av internasjonalt format møtte det mest uttrykksfulle – 100 barn og unge fra 35 land – som sammen veltet sosiale barrierer og sprengte musikalske grenser på scenen.

Før forestillingen sa Ole Hamre, en av to kunstneriske ledere i Fargespill:

«Vi er grenseløst ambisiøse når vi skal kle inn og løfte frem Fargespillernes stemmer, kultur og historie. Derfor går vi for det beste; et førsteklasses symfoniorkester som har den fleksibiliteten og lekenheten som skal til for å gjøre denne konserten til en milepæl i Fargespills historie»

Og førsteklasses ble det virkelig! Med i mangfoldet var også to unge klassiske solister fra Barratt Due som spiller på instrumenter på utlån fra Dextra Musica, Johanne Haugland og Andrés Maurette O’Brien, som bidro til å gi forestillingen enda en ny dimensjon.