Fargespill i klasserommet

Alle skoler og kommuner med FEIDE  får fri tilgang til Fargeskyen ut skoleåret – et verktøy som tar Fargespill med inn i det digitale klasserommet.  

«Det er nå stort behov for digitale ressurser som kan hjelpe lærerne og ikke minst åpne opp for gode samtaler i denne spesielle perioden,» sier Sigurd Rotvik Tunestveit, musikalsk konsulent i Fargespill og prosjektleder for Fargeskyen.

Fargeskyen åpner en skattekiste av ressurser som finnes i elevene allerede. Det lar hver enkelt bli kjent med nye mennesker og land – og kanskje også med seg selv – gjennom musikk, språk, natur og samfunn, historie, religion, mat og mye mer.

Elevene møter fargespillere som tar dem med på en reise til nye land og åpner opp for at hele klassen kan ta del i samtaler om inkludering, identitet og mangfold.

«Jeg kan ikke komme med noe annet en positive reaksjoner på dette prosjektet,»
– Endre Warholm fra Møhlenpris skole.

Fargeskyen tar utgangspunkt i Fargespills ressursorientert metode som bidrar til å skape en mestringsopplevelse, ved å gi elevene muligheten til å utforske i sine egne ressurser.

Siden er tilpasset mellomtrinnet, men brukes av elever fra barneskole til videregående. Brukere kan nå logge seg inn med FEIDE-brukeren sin – helt kostnadsfritt.

Fargeskyen er utviklet av Stiftelsen Fargespill i samarbeid med Oiid, og gir gode aktivitets- og dialogstartere for å jobbe med Fagfornyelsens fokus på Demokrati og Medborgerskap samt Folkehelse og Livsmestring.

Les mer om Fargeskyen her.