Fargespill ut til hele Nord-Norge

Denne uka kom nyheten om at Fargespill skal etableres i minst åtte nord-norske byer, og dette skjer takket være et samarbeid mellom Bodø 2024, Stormen konserthus og Samfunnsløftet til Sparebanken Nord-Norge.

Dermed legges det til rette for at flere barn og unge i byene Mo i Rana, Bodø, Tromsø, Mosjøen, Narvik, Harstad, Hammerfest og Alta får en scene og en mulighet til å utforske sin egen identitet og til å finne sin stemme. Det skal også åpnes opp for at flere byer kan være med.

Satsingen på Fargespill i Nord-Norge er en av de største satsingene i Bodøs kulturhovedstadprosjekt.

– Dette er nordnorsk samarbeid på sitt beste. Fargespill gir barn og unge i hele landsdelen et lokalt tilbud som aktivt søker det beste i dem, på tvers av språk og uttrykk – og med hjelp og støtte fra profesjonelle utøvere. Samarbeidet vil engasjere lokale instruktører, musikere og teknikere i mange nordnorske byer. Slik vil det bidra til talentutvikling på flere felt og bygge varig og økt kompetanse innenfor det nordnorske kulturområdet. Det var også det viktigste målet for Samfunnsløftets støtte til kulturhovedstadsåret, sier Liv B. Ulriksen, konsernsjef for Sparebanken Nord-Norge, til Avisa Nordland.

(Foto: Magnus Skrede/FiB)