Åpne møteplasser med Fargespill Oslo

Denne høsten inviterer Fargespill til Åpne møteplasser Rommen scene, Sentralen og på det gamle Munch-museet. Våre Åpne møteplasser er temabaserte samlinger der alt fra Fargespills egne instruktører, eldste aktører eller eksterne kunstnere holder ulike workshops innen dans, slampoesi eller musikk, og der vi får muligheten til å bli inspirert, lære noe nytt og bli kjent med nye folk.

Møteplassene er også åpne for alle mellom 12 og 25 år som ikke er med i Fargespill – send oss en e-post på oslo@fargespill.no hvis du er interessert i å være med!

15. desember: Afrikansk streetdance med Amie Mbye. Kl. 17-18:30. Sted: Rommen scene, dansesalen

Torsdag 15. desember blir det «Åpen møteplass» med Amie Mbye, kjent fra blant annet dansekollektivet B16. Hun skal gi oss en innføring i ulike afrikanske streetdance-stiler som AfroHouse (Angola), Konto (Nigeria), Ndombolo (Kongo), Pantsula (Sør-Afrika) og Azonto (Ghana).

Åpne møteplasser denne høsten: 

15. september: Fargespill Oslo på Rommen. Kl. 17-19. Sted: Rommen scene, dansesalen

Anja Skybakmoen og Mariama Ndure fra Fargespill Oslo tar oss gjennom ulike sanger og koreografier. Anja og Mariama jobber også ut ifra Fargespill-metoden der alle inviteres til å dele noe de kan, så her får du også mulighet til å lære oss en sang eller et dansetrinn, eller bare bli inspirert av andre.

29. september: Ibou Cissokho og Mariama Ndure. Kl. 17-19. Sted: Sentralen, P1

I august spilte Ibou Cissokho kora på Karpe sine konserter i Spektrum, og torsdag 29. september kommer han til Sentralen for å holde kora-workshop. Ibou er vokst opp i en griot-familie (forteller- og musikkfamilie) i Senegal, og han lærte å spille strengeinstrumentet kora av faren sin, den kjente musikeren Solo Cissokho. På denne åpne møteplassen skal Ibou lære bort noen vest-afrikanske folketoner og i tillegg se hva vi sammen kan skape med koraen hvis vi lager våre egne rytmer og melodier.

13. oktober: Halling og norske tradisjonsdanser med Silje Onstad Hålien. Kl. 17-19. Sted: Rommen scene, dansesalen

Nysgjerrig på halling og andre norske tradisjonsdanser?  Silje Onstad Hålien skal lære oss kraftfulle springarrytmer, leken ringdans og heftig halling. Tradisjonsdansene har eldgamle røtter i Norge og er full av kraft, dynamikk og samspill med musikken, og denne torsdagen skal vi leke oss gjennom noen av dansene og rytmene. Kanskje finner vi også noen likheter mellom halling og hiphop?

27. oktober: Afro-fusion med Hawa Janlo Rommen scene.  Kl. 17-18:30 i dansesalen

Er du klar for en heftig dansession?  Hawa Janlo er danser og er blant annet en del av dansekollektivet B16. Hun har bakgrunn fra Fargespill, og på denne Åpne møteplassen skal hun lære bort dans og stiler i Afro-fusion. Det blir fokus på teknikk, freestyle og koreografi.

Foto: Ellen Alvin/ Mela

10. november: Popping og Waacking med Henriette Lossius. Kl. 17-19. Sted: Det gamle Munchmuseet, Tøyengata 53

Lyst til å lære deg funky bevegelser og kroppskontroll? Da må du bli med når Henriette Lossius kommer til Gamle Munch for å lære oss dansestilene popping og waacking! Henriette har danset i 30 år og de ti siste årene har hun fordypet seg i de forskjellige dansestilene som havner under «hiphop-paraplyen». Popping og waacking er begge stiler som oppstod på vestkysten av USA på 60- og 70-tallet, og denne torsdagen vil du lære historien bak bevegelsene og masse andre forskjellige kule ting. Første del av timen vil være popping, og i andre del blir det waacking.

8. desember: Akrobatikk med AcroDudes. Kl. 17-18:30. Sted: Rommen scene, dansesalen

Er du klar for en energisk time med med akrobatikk, cheer og turn? Torsdag 8. desember kommer AcroDudes for å ha «Åpen møteplass» med oss på Rommen scene, og gi en innføring i alt fra håndstående, salto, forlengs- og baklengs rulle til ulike løft.  Instruktørene Scott og Didrik har lang erfaring som både utøvere og instruktører og nivået tilpasses hver enkelt.