14.mai i Oslo!

Sprudlende musikalitet møter det ypperste i profesjonalitet og skaper noe ingen av dem kunne klart alene.

Fargespill og KORK gjorde braksuksess med forestillingen sin under Festspillene i Bergen 2016 og forestillingen ble sendt i sin helhet på NRKs «Hovedscenen». Dirigent, Ingar Bergby, uttalte i etterkant av forestillingen i Bergen at «Det er nok den største opplevelsen jeg har vært med på i mitt yrkesliv»

Nå tar de turen over fjellet for å vise Oslo-folket «what all the fuzz is about», og 14.mai står de på Det Norske Teatrets hovedscene!

Hele verden på en scene
Fargespill er et kompani i Bergen bestående av barn og ungdom fra hele verden. Siden debuten i 2004 er forestillingene sett av over 165 000 publikummere. På scenen møter vi rundt 100 aktører fra ca 35 ulike land, inkludert Norge. De fleste av aktørene er kommet til Norge som flyktninger og asylsøkere. Det er disse unge, lovende som er grunnstammen i Fargespill.

Forestillingene bygges opp med sanger, regler og dans som de har tatt med seg fra sine respektive land og kulturer på ferden til Norge. Med respekt og hjerte forenes disse musikalske perlene med norske musikktradisjoner og global ungdomskultur som hip hop og beatboxing. Resultatet er et nært, musikalsk møte med unge menneskers historie om hvem de er og hvor de kommer fra, avdekket gjennom musikk og dans. Opplevelsen bæres frem av et stort profesjonelt apparat av komponister, musikere, koreografer, instruktører, lyd-, lysdesignere og scenografer.

Uttrykkskraft og profesjonalitet
En grunnleggende idé i Fargespill er at to elementer må være til stede for å skape sterk scenekunst: Uttrykkskraft og profesjonalitet. I Fargespill deler man på disse oppgavene. Barna og ungdommene har uttrykkskraften – en historie å fortelle gjennom sin egen kulturarv. Historien gis så profesjonelle rammer, for å løfte den frem og gi den kraft.

Under Festspillene i Bergen 2016 ble denne formelen tatt til nye høyder ved at et symfoniorkester av internasjonalt format møtte det mest uttrykksfulle – 100 barn og unge fra 35 land – som sammen veltet sosiale barrierer og sprengte musikalske grenser. Forestillingen begeistret både publikum og presse, og det ble raskt tydelig at dette måtte gjentas.

«Vi er grenseløst ambisiøse når vi skal kle inn og løfte frem Fargespillernes stemmer, kultur og historie. Derfor går vi for det beste; et førsteklasses symfoniorkester som har den fleksibiliteten og lekenheten som skal til for å gjøre denne konserten til en milepæl i Fargespills historie», sier Ole Hamre, en av Fargespills to kunstneriske ledere.

Med i mangfoldet er også to unge klassiske solister fra Barratt Due, Hanna Thiesen og Andrés Maurette O’Brien. O’Brien spiller på instrument utlånt av Dextra Musica.